Veterankommune og Engle 2022.

Mandag blev København veterankommune. Jeg deltog på Københavns Rådhus. Forsvarsminister Morten Bødskov åbnede med en klassisk tale om udsendte. At vi hovedsageligt er vendt styrket hjem(90%), som vi ved, og sagde tak til vores mod, evner og risici. København har cirka 3.000 veteraner siden 1948.

Ingen veterankommune har endnu udfordret Forsvaret, med meget andet end små opgaver. Herregud, hvis nogen vil kører go-cart, gå en tur, få et arbejde og andet. Ikke meget om blod, sved, ingen øjne, arme eller ben siden 1948. Så hvor meget hjælpes de fysiske sårede veteraner i veterankommunerne? Når eliten kun tillader fremlæggelse om psykiske lidelser før endnu et Forsvarsforlig.

Hvad ser man for tit? Ved ingen må stille spørgsmål på dagen og ikke får svar forinden af kommuner, organisationerne og Forsvarets veterancenter. Som også peger på Forsvarsministeriet. Hvordan foregår et organisatorisk pamperi? Jeg har 20 års erfaring med sodavand og kage rundt omkring i landet for de udsendte. Pandekagerne var gode. Og tak til Garderne, som spillede musik, og aldrig må sige nej til pamperiet kunst. Ligesom soldaterne på Flagdagen er de tvunget til hylde veteranpolitikken. Man skal huske, at de også er udkommanderet.

Rådhuskassen, som den hedder.

De mener, at de er dejlige , hilser og slikker hinanden på receptioner siden Herodes den Store. Så hvorfor kun var fem – ti veteraner var tilstede af næsten tre hundrede, som kommunen sagde de hjælper, og var indbudt?

Flere akademikere end veteraner i landets største kommune? Ja, sådan har det altid været. Samt den anden taler(2/2) sagde, at der var mange på besøg? Når systemet mener, at de selv gør det godt, uden lokale eller nationale undersøgelser siden 2000. Så forstår jeg godt, hvorfor der er få veteraner tilstede.

There they go
Shakin’ ass on the flo’
Bumpin’ and grindin’ a silence pole
I think I’m losin’ control

Og til Me Too – Tillad mænd, at være mænd. Når vi har lyst til det. Ligesom jeg selv tillader kvinder, at være kvinder, når i har lyst til det.

I dag bliver Eminem dag. Den første video omhandler hykleri. Så den får systemet. Og den sidste er om frustrationen ved at være soldat. Og kanonfoder uden en mening om det hele. Både imens og åbenbart bagefter. Samt en film jeg synes er god.

Og til Mette Frederiksen – Du havde jo på ingen måde styr på Bramsen eller departementet, som kun ville snakke og give FN skylden. Skulle hun bare fylde ud? Og vil du få styr på Morten Bødskov. Sidder også bare kun for at bestride posten, imens Forsvarsledelsen nægter fremlæggelse. Hvad skete der med dine udtalelse fra Flagdagen 2020? Hov, Radioavisen er på mystik vis gået tabt kl. 14.00 den dag, siger DR. Sikke noget…

Er det bare et tilfælde? I fucking hope so.

Før Folketingsvalget 2019 kom du gående alene forbi Forsvarsudvalget med papirer på armen. Og gav mig et stort smil på bænken foran Forsvarsudvalget, imens alle manglede indrømmelser fra Claus. Ligesom senere med Trine. Og nu Morten Bødskov. Lårkort, strømper, høje hæle og nedringet bluse med tydelig kavalergang, så soldaten helt kom frem i mig. Du har stadigvæk officielt muligheden for at give noget til Morten. Jeg svinger altid gerne pisken på tysk manér. So give it to the veterans woman…

Hvor mange har mistet øjne, arme og ben siden 1948? Når vi ikke omtales eller sammenlignes. Jeg var den eneste den dag, som tidligere havde blødt, og har PTSD. Som man ellers ikke får erstatning for, når man har blødt for meget. Nu må vi se om landets største kommunen vil hjælpe os.

Som landets største kommune, giver det et hurtigt vink om, og at ingen kommune endnu har nævnt, også den problematik. Fordi Forsvarets veterancenter ikke siger noget til dem siden 2010.

De må ikke, sagde oberst Jette, Susanne og Søren uden de får en ordre. Jeg synes Veteranpolitikken ikke er pæn eller demokratisk. Og styres af tavse elitære tyranner. Forsvaret er en udemokratisk organisation. Som alle godt ved.

Forståeligt, og i andre henseende, en katastrofe.

Jeg kunne godt bruge gruppeterapi. Det har altid været forbudt hos Forsvarets psykologer. Da vi som har blødt ikke automatisk har psykiske lidelser. Jeg har med tid i stedet fundet mig en dejlig Veteran bikerklub.

Hvad er en Prospect? Nogle ‘hang-arounds’ bliver ‘prospects’. Som måske bliver fuldgyldige medlemmer. Hvis de i prøveperioden har vist sig som gode kammerater, og har deltaget aktivt i klubbens aktiviteter.

Mine forældre var medlemmer af De Vilde Engle på Nørrebro i 1965 og stoppede da de fik mig i 1969. Jeg må accepterer, hvad som er i mit blod. Og give det tid.

De Vilde Engle var i 1960’erne berygtede for slagsmål, frit liv med kvinder og motorcykler. Chefen hed Bjørn Andersen og er død.

De bestod af mænd med kuriøse navne som Poul-Pishus, Rense-Karl, Ole Grydeklar, Snøvle, Stoffer og Horebukken.

Bonanza | Dokumentar | Engle på hjul (dr.dk)

Chefen

Tilbage dengang mødtes man på kaffebaren 211 ved Nørrebrohallen og begyndte ture til Bakken. Som blev meget populært. Hvad man ikke ved er, at der også var børne og sommerlejre via klubben. Der var mange fattige mennesker på Nørrebro dengang. Jeg kender ikke den kronologiske rækkefølge, men senere opstod Unionen, Gallopping Goose og Filthy Few.

Det er fy at være rocker, fordi så man kommer i fængsel. Hvad hvis man sælger hemmeligheder om Danmark, og sylter veteranerne uden arme og ben fra en tid før jeg selv blev soldat. Fordi rockerne ved man er kriminelle. Hvad er værst?

Hvor mange bevillinger har Forsvaret fået siden 1948, uden veteranerne er blevet nævnt? Skyldes det pyramiden, eller dårlig moral. At politikere med embedsmænd skjuler information. Med organisationerne, i en indbyrdes kamp om penge. Jo, de ligger altid på knæ og sutter lystigt løs. Jeg er dårlig til det. Måske fordi jeg absolut ikke gider. At holde fanen højst, er vigtigst. Samt hele tiden at kunne refererer til Forsvaret selv, gør det til en nem funktion.

Får jeg automatik dårlig moral, jeg står med vest på, bag baren eller fejer? Ja. Fordi jeg har vest på. Men hvad hvis klubben er til de udsendte, og vi ikke er kriminelle. Min moral er god og jeg er ikke dum, siges det. Selvom jeg er politisk fræk pga. systemets tavshed, og altid tålmodig. Kom forbi, få en bajer, sodavand, og en sludder, når det engang går i orden.

Er sandheden, at vi er underlagt et tyrannisk teknokrati? Teknokrati er en statsform, som styres af eksperter, teknisk indsigtsfulde personer. Indenfor mit område, er de fleste ikke tværpolitiske og afhængige af penge, ikke frie, ikke visionære, ikke modige. De er kujoner og laver strudsen.

Siden januar, har Forsvaret haft svært ved at holde på sit personel. Hvad hvis det skyldes politik og en mangel på moral hos ledelsen igennem mange år. Måske for langt til øl og for lang tid med manglede medarbejdere og en ringe løn. Her er så igen nye bevillinger. Uden de nævner hvad FAEK siger siden 1948.

Forsvaret får milliard-indsprøjtning – men hvad skal pengene gå til? – TV 2

Så igen snydt, hvis man har kronisk blødt, eller står med en tidlig diagnose. Forsvarsledelsen accepterer voldsom diskriminering vedrørende trauma, og Forsvaret kan være et farligt arbejde for de få. Måske ikke så underligt folk søger til andet erhverv. Bolde sparkes rundt, og ingen i ledelsen tager ansvar.

Forsvares diskriminerer os, sammen med dem, som slikker både røv og gren. Hvis opgave det er, at løfte for os. København er nu Veterankommune, so what…?

Forsvarsministeriet.

Til sidst en god voldsfilm og musik. En film om overgreb, umulige kampe, og selvfølgelig godt med hævn. Hvorfor anderledes. Godt skuespil og god historie. Musikken handler om frustration, og eliten ikke bør behandles os som kvæg.

Nobody.


Baba yaga. Jeg må ikke tage livet af regeringen. Og heller ikke oppositionen på samme tid i Folketingssalen. Heller ikke Forsvarsledelsen og deres betalte tavse venner på en ussel veteranpolitik til os. Men hvad må jeg så? Rigtig meget andet er allerede gjort, og jeg er ikke er død endnu.