Veterankommune og Engle 2022.

Mandag blev København veterankommune. Jeg deltog på Københavns Rådhus. Forsvarsminister Morten Bødskov åbnede med en klassisk tale om udsendte. At vi hovedsageligt er vendt styrket hjem(90%), som vi ved, og sagde tak til vores mod, evner og risici. København har cirka 3.000 veteraner siden 1948.

Ingen veterankommune har endnu udfordret Forsvaret, med meget andet end små opgaver. Herregud, hvis nogen vil kører go-cart, gå en tur, få et arbejde og andet. Ikke meget om blod, sved, ingen øjne, arme eller ben siden 1948. Så hvor meget hjælpes de fysiske sårede veteraner i veterankommunerne? Når eliten kun tillader fremlæggelse om psykiske lidelser før endnu et Forsvarsforlig.

Hvad ser man for tit? Ved ingen må stille spørgsmål på dagen og ikke får svar forinden af kommuner, organisationerne og Forsvarets veterancenter. Som også peger på Forsvarsministeriet. Hvordan foregår et organisatorisk pamperi? Jeg har 20 års erfaring med sodavand og kage rundt omkring i landet for de udsendte. Pandekagerne var gode. Og tak til Garderne, som spillede musik, og aldrig må sige nej til pamperiet kunst. Ligesom soldaterne på Flagdagen er de tvunget til hylde veteranpolitikken, som udkommanderet.

Rådhuskassen, som den hedder.

De mener, at de er dejlige , hilser og slikker hinanden på receptioner siden Herodes den Store. Så hvorfor kun var fem – ti veteraner var tilstede af næsten tre hundrede, som kommunen sagde de hjælper, og var indbudt?

Flere akademikere end veteraner i landets største kommune? Ja, sådan har det altid været. Samt den anden taler(2/2) sagde, at der var mange på besøg? Når systemet mener, at de selv gør det godt, uden lokale eller nationale undersøgelser siden 2000. Så forstår jeg godt, hvorfor der er få veteraner tilstede.

Jeg kan bruge gruppeterapi, da akademikerne har hinanden, og ikke ønsker at bløde for andre end dem selv. Det har altid været forbudt hos Forsvarets psykologer i København. Da vi som har blødt ikke automatisk har psykiske lidelser. Jeg har med tid i stedet fundet mig en dejlig Veteran bikerklub.

Og til Me Too – Tillad mænd, at være mænd. Når vi har lyst til det. Ligesom jeg selv tillader kvinder, at være kvinder, når i har lyst til det.

Og til Mette Frederiksen – Du havde jo på ingen måde styr på Bramsen eller Departementet, som kun ville give FN skylden. Så få styr på Morten Bødskov, da Departementet nægter at have tid til en fremlæggelse siden 2020.

Er det bare et tilfælde? Hvad skete der med fra Flagdagen 2020? Hov, Radioavisen er på mystik vis gået tabt kl. 14.00 den dag, siger DR. Sikke noget...

Før Folketingsvalget 2019 kom du gående alene forbi Forsvarsudvalget med papirer på armen. Lårkort, strømper, høje hæle og nedringet bluse med tydelig kavalergang, så soldaten helt kom frem i mig. Og gav mig et stort smil på bænken foran Forsvarsudvalget, imens alle manglede indrømmelser fra Claus. Ligesom senere med Trine. Og nu med Morten Bødskov.

There they go
Shakin’ ass on the flo’
Bumpin’ and grindin’ a silence pole
I think I’m losin’ control

Help the veterans, woman.

Hvor mange har mistet øjne, arme og ben siden 1948? Når vi ikke omtales eller sammenlignes. Jeg var den eneste den dag, som tidligere havde blødt, og har PTSD. Som man ellers ikke får erstatning for, når man har blødt for meget. Nu må vi se om landets største kommunen vil hjælpe os.

Som landets største kommune, giver det et hurtigt vink om, og at ingen kommune endnu har nævnt, også den problematik. Fordi Forsvarets veterancenter aldrig har sagt noget til nationen. Og ligeledes gør Veteranhjem og cafeer det heller ikke. Kun PTSD…. Så at slikke røv, er de bedre til end jeg. Og betales til kun noget. Har de selv nævnt noget endnu? Ikke hvad jeg ved af.

De må ikke, sagde oberst Jette, Susanne og Søren uden de får en ordre. Jeg synes Veteranpolitikken ikke er pæn eller demokratisk. Og styres af tavse elitære tyranner. Forsvaret er en udemokratisk organisation. Som alle godt ved.

Forståeligt, og i andre henseende, en skjult veterankatastrofe.

Som altid har kunne holdes skjult, da eliten sælger skylden på FN eller NATO, skulle en journalist have været tæt på. Imens EU forventes ligeledes at få skylden via Forsvarsforbeholdet. Jeg er også en katastrofe, når svar på spørgsmål ikke tilgår eller direkte forbydes. Det gør mig frustreret.

Københavns Rådhus Toilet.

Ser det som en borgerlig pligt, at gøre oprør, sætte sig ned og sige fra overfor løgn og humbug. Måske veteranen i mig, eller bikerblod… Samt folket har eget ansvar. Aldrig kun nok at vise finger. Og imens ligge sig på en sofa. Folkets pligt er at gå på gaden, og sige fra overfor demokratisk tyranni, synes jeg.

Og jeg påtaget mig selv en ny rolig og hyggelig opgave, og efter andres ønske, at begynde i en Veteran klub. Som startede en afdeling fra USA for mange år siden for alle typer af veteraner i alle aldre. Rolige omgivelser ude på Vestegnen, eller marker og skov, som jeg har brug for.

Tænker det er bedre end, at blive sparket ud på ø af kommunerne, Strynø, imens arme og ben ikke er det samme mere til svømning. Og dialog er en pot pis værd som veteran derude. Sikker på jeg ville se det som et fangehul, imens de tjener mange penge på os. Kineserne har opdragelseslejre, staten har valgt sine…

Så tænker, intet galt med Vestegnen, imens jeg ikke økonomisk set belaste min kommune med smuk natur. Det er nogen gange som om, at det er kun er godt, hvis det koster mange penge. Tænker klubben ville ikke have noget imod, at jeg kigger på bål, og modtager 70.000 kroner om måneden til det. Så skal jeg nok bespise mig og og gå til psykolog. Som de andre må. Nå fuck, jeg har blødt, så må jeg ikke, og får derfor ikke får tilbuddet.

Kig forbi på Flagdagen, hvis i vil møde en veteran. Som politisk set betyder mere den dag, end de resterende 364 dage. Har aldrig forstået, at den dag skulle betyde meget, når det ikke gælder for os året rundt. Og skifter den gamle uniform med lidt nye tiltag, og siger pænt goddag. Og farvel til dem som jeg ikke kan lide. Sort er for sorg, og rødt er for dem, som aldrig kom hjem.

Legacy vets MC, Hedehusene.

Hvad er en Prospect? Nogle ‘hang-arounds’ bliver ‘prospects’. Som måske bliver fuldgyldige medlemmer. Hvis de i prøveperioden har vist sig som gode kammerater, og har deltaget aktivt i klubbens aktiviteter.

Jeg starter som kanonføde, “Support“, Som er laveste rang. Som tidligere ven af huset i otte år, havde jeg teknisk set før en højere status. Det gør ikke mig noget, som gammel minerydder og bombemand. Bring it on…

Min mor fortalte mig, at engang på Nørrebro, fordi der boede mange mennesker, så gav man folk øgenavne ud fra hvilket erhverv man havde. Fisker Knud, arbejdede på Fisketorvet, Flytte John var Flyttemand, Jern Henrik, fordi han var i Forsvaret og ville være Jæger, osv.

Mine forældre var medlemmer af De Vilde Engle på Nørrebro i 1965 og stoppede da de fik mig i 1969. De Vilde Engle var i 1960’erne berygtede for slagsmål, frit liv med kvinder og motorcykler. Chefen hed Bjørn Andersen og er død. Og for en god ordens skyld rent fysisk, så ligner jeg temmelig meget min far.

De bestod af mænd med de mere kuriøse navne, som man så heller ikke behøvede at sige, hvem Poul? Så fx Poul-Pishus, Rense-Karl, Ole Grydeklar, Snøvle, Stoffer og Horebukken. De brød sig ikke om Mao’s lille røde og perkerne.

Mao’s lille røde.

Maos lille røde – Wikipedia, den frie encyklopædi

Perker? Som nogen kan finde på at kalde perle. Perker er en nedsættende betegnelse for personer med mellemøstlig eller arabisk baggrund. Ordet bruges som skældsord for tyrkere, iranere og kurdere. Det sammenlignes tit med brugen af ordet Nigger blandt sorte i USA. Hvilket jeg synes er ganske urimeligt. Negerne i USA, er blevet langt dårligere behandlet end alle andre minoriteter i Danmark. Tror jeg kunne finde 100 eksempler, hvis man betalte mig en måned. Synes i højere grad senere hen, at det bruges som en betegnelse for gadebander.

MDMA bliver kaldt Ecstasy. Ecstasy giver følelse af eufori, varme, kærlighed og interesse for andre mennesker for en stund. Det giver syns- og høre forstyrrelser, hvilket kan medfører ændret virkelighedsopfattelse. Rusen indtræder på 15-30 minutter, og aftager 3-6 timer efter. Det kan få negative eftervirkninger som depression og angst. Så veteraner, som er ustabile, hold jer væk fra det lort.

Niggers In Nam, forreste linje ind i junglen, 17-19 år, samt ikke regnet for noget, og andre konflikter, derudover. Der er ikke noget mere stabilt til krigsmaskinen, end Niggers from poor areas. And white trash from trailerparks. Og ikke at glemme, de russiske Gopnic og Gopnitsa i Rusland. Og andre lande. Ikke noget nyt, at børn fra fattige forældre bliver soldater igennem historien.

Anden Verdenskrig.

Nå men tilbage til bikermiljøet.

Bonanza | Dokumentar | Engle på hjul (dr.dk)

Chefen

Tilbage dengang mødtes man på kaffebaren 211 ved Nørrebrohallen og begyndte ture til Bakken. Som blev meget populært. Hvad man ikke ved er, at der også var børne og sommerlejre via klubben. Der var mange fattige mennesker på Nørrebro dengang. Jeg kender ikke den kronologiske rækkefølge, men senere opstod Unionen, Gallopping Goose og Filthy Few.

Det er fy at være rocker, fordi så man kommer i fængsel. Hvad hvis man sælger hemmeligheder om Danmark, og sylter veteranerne uden arme og ben fra en tid før jeg selv blev soldat. Fordi rockerne ved man er kriminelle. Hvad er værst?

Hvor mange bevillinger har Forsvaret fået siden 1948, uden veteranerne er blevet nævnt? Skyldes det pyramiden, eller dårlig moral. At politikere med embedsmænd skjuler information. Med organisationerne, i en indbyrdes kamp om penge. Jo, de ligger altid på knæ og sutter lystigt løs. Jeg er dårlig til det. Måske fordi jeg absolut ikke gider. At holde fanen højst, er vigtigst. Samt hele tiden at kunne refererer til Forsvaret selv, gør det til en nem funktion.

Får jeg automatik dårlig moral, jeg står med vest på, bag baren eller fejer? Ja. Fordi jeg har vest på. Men hvad hvis klubben er til de udsendte. Min moral er god og jeg er ikke dum, siges det. Selvom jeg er politisk fræk, og altid tålmodig. Kom forbi, få en bajer, sodavand, og en sludder, når det engang går i orden.

Forsvaret får milliard-indsprøjtning – men hvad skal pengene gå til? – TV 2

Så igen snydt, hvis man har kronisk blødt, eller står med en tidlig diagnose. Forsvarsledelsen accepterer voldsom diskriminering vedrørende trauma, og Forsvaret kan være et farligt arbejde for de få. Måske ikke så underligt folk søger til andet erhverv. Bolde sparkes rundt, og ingen i ledelsen tager ansvar. Som måske er grunden til at personellet langsomt forsvinder.

Forsvares diskriminerer os, sammen med dem, som slikker både røv og gren. Hvis opgave det er, at løfte for os. København er nu Veterankommune, so what…?

Forsvarsministeriet.

Til sidst en god voldsfilm og musik. En film om overgreb, umulige kampe, og selvfølgelig godt med hævn. Hvorfor anderledes. Godt skuespil og god historie. Først lidt forhistorie og bagefter en god jævnbyrdig fight.

Musikken handler om, at eliten ikke bør behandles os som kvæg. Set i lyset af, at vi har det værre end andre erhverv og minoriteter i Danmark. Når det handler om tilladelse til en fri mening.

Nobody.


Baba yaga. Jeg må ikke tage livet af regeringen, heller ikke en tavs opposition. Heller ikke Forsvarsledelsen, skulle man være i tvivl. Og heller ikke deres tavse og betalte venner på en ussel veteranpolitik. Men hvad må jeg så?

Der er et falsk politisk billede til befolkningen. Som fortsatte under den kolde krig, og videre ind på Balkan. Senere fra UN med NATO , at vi behandles ligeværdigt. Det bliver vi absolut ikke uden en forklaring siden 2014.

Og jeg er absolut ikke er død endnu. Mere irriteret over, at ingen må få svar i et “demokrati”, imens nogen blev sat til at stå forrest. Og behandles efterfølgende værre end andre erhverv. Ved vi automatisk er frataget en mening om tilstanden, under og efter dette erhverv, nu mere et individ.

Jeg kan sige til jer, at erhvervet ikke altid er dejligt. Jeg husker det selv som hårdt og til tider fedt. I et ægte demokrati, bør folk aldrig være bange for de folkevalgte klovne på de samme Gigolos. I sidste ende, på et tavst Forsvarsministerium.