Køber Veterancentret sig til tavshed?

I don’t have a dream. Right now I´ve more than one.

Veterancentret betaler sig til tavshed siden åbningen i 2011. Det kan opleves hvert år på konferencerne “Viden om Veteraner” og Frivilligt Veteranforum. Tilbud betalt af Veterancentret og har generelt ingen national karakter, samt må ikke udfordrer Veterancentret. Så i år har jeg igen fået forbud med et Powerpoint indlæg.

Som udgangspunkt har partierne bedt Veterancentret om, at være åbne, rummelige og venlige. Med forbud i næste ti år, er disse konferencer en skamplet på demokratiet. Mere præsist er det dansk forsvarspolitik, som altid bestemt uden forsvaret bliver spurgt. Med hjemkomstforhold er lige modsat. Her bestemmer Veterancentret over veteraner og befolkning uden mulighed for bedre viden til os.

Vupti, endnu et år uden svar. Tyve tusinde ansatte får ingen chance.

Soldaterlegatet er på en delt fjerde-femte plads og jeg fik for første gang siden 2009 lov til et møde, Otto Mønsted Gade i København. De har sat sig på visse partier og frivillige bidrag. De brød sig om ét af tre emner efter ti års tavshed og de ville gerne kigge på en udligning og spørge sig frem. Det syntes jeg var positivt, og bad dem ringe til Forsvarsministeriets Arbejdsskade- og Erstatningskontor (FAEK).

Der er ikke tilgået svar siden den tidligere oberst for Veterancentret blev talskvinde for Forsvaret. Ligeledes nægter Forsvarsministeriet uden grund, et svar til partierne. Magt-eliten i Forsvaret, kig på FPS´s organisationsplan, belønnes ved udemokratisk adfærd.

Derfor må jeg ikke deltage igen i år og foreslår jeg nu også et Veteranbord. Fordi man ikke må snakke om de første emner efter mange år. Det kan ikke koste så meget. Og er til veteranaktører, som sættes sammen når utilfredshed adskiller dem.

Så parter kan finde ud af hvorfor danmark skal være bagud. Vores selvforståelse er et helt andet emne. Man kigger generelt på borgere. Og ser automatisk bort fra de udsendte, hvis meninger Veterancentret ikke ønsker kortlagt.

De kender mig fra tidligere veterankampe, med eller imod dem. Når jeg syntes de gjorde for lidt, så jeg sprang fra. Jeg sponsoreres ikke og ønsker det ikke. Så jeg kan ikke købes, ligesom andre vil.

Sandheden for mig har ikke én politisk farve. Mine farver er grøn, hvid, blå og sort. Måske har sandheden, slet ikke nogen politisk farve. Nu må vi se hvad som sker på Flyvestation Karup til april.

Fik jeg nævnt, at forsvaret betaler for møder og hjælp? Ja, og de er langt fra de eneste, som intet har sagt til befolkningen og fortsat gerne vil være på Veterancentrets liste. Så jeg forventer ikke noget, men håber på de lytter til information fra København.

Imens fortsætter jeg med Youtube-tanken og jeg mangler noget, fx. at skrive et program, dosmerseddel, sådan noget. Har fået/haft gamle møbler og prøver a la naturel, at gøre det lidt pænt og hyggeligt i kælderen. Det er dog lidt rough med tilfældigt inventar, men bedre end at sidde på gulvet. Sætter en bette blomst og te på bordet. Også kage. Man bør ikke gå ned på sukker og væske ved aktivitet.

Vi har et lille forsvar sammenlignet med. Veterancentret vurderer, at der er ca. op til flere tusinde med trauma. Langt de fleste skader er psykiske. Nogen har PTSD. Og andre har syntomer. De færreste har blødt, som staten har ´glemt`, og nægter at snakke om.