Forsvarsudvalget, april 2019.

Forsvarsministrene nægter folket en forklaring siden John. F. Kennedy. Veteranpolitik er fortsat en hjemkomst-junta.

Veterancentret betaler for organisationernes tavshed. Små tilbud har ingen national appel, som man altid skal klappe af, for at få penge til flere små ubetydelige tiltag. Ligeledes skal vi klappe af partierne, for at få vores medajler.

Sandheden er undladt og tavsheden kan opleves hvert til foråret på Forsvarets frivillige veteranforum. Små tilbud uden national appel, betalt af Veterancentret, så der klappes lystigt. Men så længe folket ikke må stilles spørgsmål og Veterancentret ikke skriver referat, så synes jeg, at “Spearkers Corner” burde have et nyt navn.

Vupti, så gik der endnu et år uden svar til befolkningen. Og tyve tusinde ansatte har ikke fået en chance med frihed og lighed. Veteranmarch og klapperi må man godt, også for dem som intet siger soldater og veteraner. Næste gang er 6. juni i Helsingør.

Jeg har spurgt om fremlæggelse på Veteranforummet 2020 via et Powerpoint-oplæg. Der er ikke tilgået svar og den tidligere oberst for Veterancentret, er blevet talskvinde for Forsvaret. Tavshed belønnes hos udemokratiske organisationer, og en femte oberst, skal nu klappes ind. I historisk perspektiv, er nyt blod til maskinen, ej nogen garanti for et svar til befolkningen.